zinblogger

Facebook: filosofisch verzet


IMGA0118.JPG
Alle bloggen vertellen een ander verhaal, dat begint met de filosofie rond het zijn, wat dat eigenlijk is en waar we vandaan komen, ook als groep, als samenleving, sociaal en politiek gezien, inbegrepen waar we als wereld naar toe kunnen evolueren. Het bewustzijn daartoe, begint niet zo zeer bij politiekers, gevangen in de maalstroom der gebeurtenissen en de groepsbelangen die ze verondersteld worden te verdedigen, maar bij individuen en groepen van individuen in de onderbouw van de samenleving.


Naast het filosofische (do)is er ook het schrijven over hoe dichter bij de ziel te raken, als de 're' na de 'do'. Een alfabet heeft 26 letters, mijn filosofisch en literaire omniumwerk rangschik ik achter zeven klanken. De 'mi' probeert de levenslijnen achter een levensloop te vatten en de kruisingen met andere levenslopen. Het is een proces dat je op sommige momenten in je leven heel duidelijk is en op andere momenten dan weer niet.


De 'fa' vertrekt niet zoveel van 'wat is zijn', maar van het ontdekken van jezelf en de andere in intelectuele, emotionele, en alle mogelijke vormen van relaties eigenlijk.


De 'sol' legt meer de klemtoon op de kunst en de essays en minder op gebeurtenissen zelf, al zal een aandachtig lezer opvallen dat alle klanken in één klanklink of categorie zitten. De 'la' is in mijn linkoverzicht een soort algemeen platform voor de overige thema's, een soort samenvattend, voortijdig testament ook, een proef op de vele sommen.


De 'si' wil het weer meer over de verbinding van dat alles in het dagelijkse leven hebben, over de metaforen en gedachten waar je een hele dag en nacht mee leeft...een klein 0,7 percentje daarvan vertaal je in geschreven woorden, de rest zijn praktische dingen of dingen die niet in woorden alleen te vatten zijn.  De 'si-do' gaat over een futuristisch projekt om de samenleving te beheren, hier op 'voortijdig testament' gebracht onder verhaalvorm, het projekt zelf vindt U in het Engels onder de sido link (referendum internetverkiezingen)


 


De 7 opgesomde skynet blogs, behoren momenteel tot 7 categoriën : filosofie, politiek, reli-gie, liefde, literatuur, kunst en gezondheid en een drietal hebben ook al geswitcht tussen de categoriën 'daglijks leven', 'dagboeken' en 'sociaal leven'...in 7 categoriën stonden ze een viertal jaar of tot een jaar tot enkele maanden in de populairste 15 van de reeks. (quotering die momenteel niet meer aanwezig is)


Zoveel mogelijk diepergravende bijdragen aanbrengen was de boodschap.


Leven zelf, zonder het schrijven, is nog veel intensiever en heeft als voordeel dat als je je woorden en daden wikt en mensen het aankunnen dat je ze eerlijk en spontaan benadert, dat je veel minder misbegrepen kunt worden. In theorie althans.
  

Interesses

filosofie, literatuur, politiek, kunsten, sociale, psychologie, energie